Van 15 februari tot 14 april loopt een openbaar onderzoek naar het gemeentelijk ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) Don Boscostraat. In deze periode ligt het dossier ter inzage en kunnen bezwaarschriften worden overgemaakt. Dit RUP is voor het gemeentebestuur een eerste stap in de verdere uitbouw en hernieuwing van de site Galbergen.

Vooraleer er projecten op het terrein kunnen worden uitgevoerd, moeten enkele percelen van het gewestplan van bestemming wijzigen. Hiervoor is de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) noodzakelijk. Op 8 maart vindt om 20 uur in de refter van Saigo een infovergadering plaats over het RUP Don Boscostraat.

Het dossier ligt van 15 februari tot 14 april 2016 tijdens de openingsuren ter inzage op de dienst ruimtelijke ordening van het administratief centrum 't Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol. Bezwaren en opmerkingen moeten gericht worden aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO), Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.

Je kan hiervoor een schrijven sturen of de bezwaren en opmerkingen tegen ontvangstbewijs afgeven aan de balie ruimtelijke ordening tijdens de openingsuren.

RUP Don Boscostraat

Het oude kampgebouw, opgetrokken in 1957, de huidige zorgboerderij en het gebouw voor de speelpleinwerking op domein Galbergen, liggen volgens het gewestplan in parkgebied. Hierdoor kunnen deze gebouwen enkel verbouwd worden op de oppervlakte die vergund is. Ook de zone achter deze gebouwen is parkgebied waar niet mag gebouwd worden. Om de bestemmingen van het gewestplan te wijzigen, is de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) noodzakelijk.

Wat verandert er?

De gewestplanbestemming van de percelen met daarop het oude kampgebouw, de zorgboerderij en het gebouw voor de speelpleinwerking, verandert van parkgebied naar gebied voor gemeenschapsvoorzieningen. Hierdoor kunnen deze gebouwen uitbreiden of afgebroken en herbouwd worden.

Ook de gewestplanbestemming van een aantal onbebouwde percelen achter de huidige gebouwen verandert van parkgebied naar gebied voor gemeenschapsvoorzieningen. Dit maakt de bouw van een nieuwe centrale kinderopvang en een eventuele uitbreiding van de school mogelijk.

Het bos aan de andere kant van de Don Boscostraat, op het gewestplan ingekleurd als gebied voor gemeenschapsvoorzieningen, wordt omgevormd naar parkgebied. Beide zones zijn qua oppervlakte verglijkbaar waardoor we kunnen spreken van een 'bestemmingsruil'.

Infoavond

Op dinsdag 8 maart vindt om 20 uur in de refter van Saigo, Don Boscostraat 37-39, een infovergadering plaats over het RUP Don Boscostraat. De buurtbewoners worden per brief op de hoogte gebracht. Iedereen is welkom.  Meer info: dienst ruimtelijke planning, 014 33 08 34, joost.ouderits@gemeentemol.be